Lunchen aan de Maas

Lekker samen lunchen aan de Maas

Restaurant Pont is prachtig gelegen aan de oever van de Maas. Op de Maas gebeurt altijd wat dus tijdens je lunch aan de Maas of diner heerlijk uitkijken over het kabbelende water, de mooie bootjes van de pleziervaart en de grote vrachtschepen die hard aan het werk zijn. Zeker in de zomer is het een drukte van jewelste op het water. Ook op het naburige terras van Café-Maasterras ’t Veerhuis is er een niet aflatende stroom van bezoekers die allemaal hard hun best doen een tafeltje aan het water te bemachtigen.

Gelukkig kun je bij Restaurant Pont reserveren en ben je in de zomer verzekerd van een tafel op ons Maasterras. Dus wil je lekker komen genieten van ons terras aan de Maas? Dan kun je het beste even reserveren via het reserveringssysteem onderaan de pagina.

Wanneer is het terras aan de Maas geopend?

Dat hangt af van het weer! Niet het gehele jaar is het fijn om te vertoeven op ons terras. Ook omdat het aan het water best fris kan waaien. Heerlijk in de zomer, maar soms minder lekker in het voor- en naseizoen. We kijken dan ook elk voorjaar weer enorm uit naar het moment dat we ons terras aan het water mogen gaan opbouwen. In het najaar houden we zo lang mogelijk vast aan het mooie weer, maar moeten we uiteindelijk ons Maasterras vanwege slechter wordend weer ook weer afbreken. Gelukkig hebben we niet alleen een terras aan het water, maar ook een terras tegen onze gevel aan. Daar zit je lekker beschut en duurt het terrasseizoen gemakkelijk een paar weken langer. Je zit wel iets verder van de Maas, maar de sfeer is er niet minder om. Gemiddeld loopt het terrasseizoen van ons restaurant van mei tot en met september.

Lunchen in de winter

Als het op het terras uiteindelijk te koud wordt, dan kan je altijd nog lunchen in ons schattige pandje. Binnen is het restaurant modern ingericht en lekker ruim opgezet. In de hoek staat ook een heerlijke warme kachel die tijdens de winter instant sfeer en aangename warmte afgeeft. Helaas zie je vanuit binnen niet zo veel van de Maas maar ons interieur is verrassend gezellig en er is genoeg te zien om je heen. De lunch maakt daarbij zoveel goed dat je het terras aan de Maas niet eens zal missen!

De lunchkaart van Restaurant Pont

Lunch bij Pont is meer dan het broodje kaas of broodje gezond. We hebben diverse fantastische broodjes, boterhammen en tosti’s a la carte, maar ook kleine gerechten zonder brood of soep staan op de kaart. Daarnaast staat ons restaurant bekend om het verrassingsmenu en de heerlijke vegetarische keuzes. Ook in de lunch hebben wij een 3-gangen verrassingsmenu beschikbaar. Deze is vooral voor zakelijke lunches een ideale keuze, maar ook voor als je wat meer tijd nodig hebt om bij te kletsen of als je iets te vieren hebt en er wat bijzonders van wil maken tijdens een lunch.

Lunch zonder brood

Steeds meer gasten zoeken een alternatief en willen graag lunchen zonder brood. Soms omdat men wat kilotjes kwijt wil, maar vaak ook omdat ze een glutenvrije lunch zoeken. Bij Restaurant Pont hebben we daarom ook een aantal lekkere gerechten waar geen brood bij geserveerd wordt of waar je het brood makkelijk weg kan laten. Zo hebben wij onder onze kleine lunchgerechten ook handgesneden carpaccio, uiensoep of een kalfspasteitje. 

3-gangen verrassingslunch

Restaurant Pont staat niet alleen bekend om haar mooie ligging aan het water, maar ook om haar heerlijke meergangen verrassingsmenu. Deze kun je niet alleen tijdens het diner bestellen, maar ook tijdens de lunch. Dus wil je lekker uitgebreid de tijd nemen voor degene waar je samen mee komt lunchen dan is dit een perfecte keuze. En je hoeft ’s avonds niet meer te eten, want het is echt een volwaardige 3-gangen maaltijd!

De driegangenlunch is een wisselend menu wat we ons hele lunch-seizoen serveren. Je kunt bij ons niet jaarrond terecht voor lunch, maar buiten het lunchseizoen kun je wel heerlijk dineren met een meergangen verrassingsdiner.

Onze 3-gangen lunch is een uitgebreide lunch waarbij je een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht geserveerd krijgt. Deze luxe lunch is ook te bestellen als vegetarische variant en ook met allergieën zullen wij zo veel mogelijk rekening houden. Dat laten we graag aan de creativiteit van onze chef over!

Vegetarische lunch

We hebben geen veganistische gerechten op de lunchkaart, maar wel enkele vegetarische gerechten. Ook is het altijd mogelijk om een gerecht te laten aanpassen. Zo kun je makkelijk vlees weglaten van onze tosti’s of onze eiergerechten en uiteraard bevatten onze american pancakes alleen vegetarische ingrediënten. Ook onze heerlijke, verrassende 3-gangenlunch kun je bestellen in een vegetarische variant. Onze chef kijkt dan ter plekke wat hij voor lekkere vegetarische lunchgerechten kan maken voor je.

Zoete lunch

Ben je stiekem niet zo van al die hartige gerechten en ben jij diegene die het liefst meteen aanvalt op het dessert? We hebben ook enkele zoete gerechten op onze lunchkaart met in de basis heerlijke American Pancakes. Ook als je komt lunchen met kinderen is dit meestal een hele geslaagde keuze. Wie lust nou geen pancakes?!

Liever een kopje koffie komen doen met iets zoets? Je kan ook om koffietijd langskomen voor een kop Blanche Dael koffie en een American Pancake of onze heerlijke Sticky Brownie.

Lunch menukaart

Wil je graag weten wat er allemaal voor lekkers staat op onze actuele lunchkaart? We hebben die online beschikbaar of je kunt de menukaart downloaden.

Openingstijden

Winterseizoen
Oktober t/m april

Donderdag t/m maandag
11:30 - 00:00 (keuken 12:00-21:00)

 

Zomerseizoen
Mei t/m september

Woensdag t/m maandag
17:30 - 00:00 (keuken tot 21:00)

Tafel reserveren?

Dat kan online via onze pop-up onderin.

Wil je voor meer dan 8 personen reserveren of heb je speciale wensen?
Bel ons dan op
06 - 42 97 93 08.

Ook voor zakelijke reserveringen kun je het beste even bellen.

“Heerlijk lunchen of dineren met vrij uitzicht over de Maas. Er gebeurt altijd wel wat!”

Een tafel reserveren voor een lunch aan het water

Als je wil komen lunchen check je best even onze openingstijden, want we zijn niet altijd geopend voor de lunch! Je kunt natuurlijk altijd een tafeltje reserveren, dan zie je de beschikbaarheid direct terug in onze online reserveringstool! Bij mooi weer kan het terras snel vollopen dus dan raden we zeker aan je tafeltje te reserveren. 

Liever telefonisch reserveren? Dat kan ook op 06 – 42 97 93 08. Kom je met een groep van 8 personen of meer, dan kun je alleen telefonisch reserveren. Ook bij bijzondere wensen of een zakelijke lunch is het gemakkelijker om het even telefonisch door te spreken.

Tot ziens op ons gezellige terras aan de Maas!

Naar menu

Tafel reserveren

Naar Bed & Breakfast