Over Pont

Ontmoetingsplek sinds 1904

Op de plek waar je nu Restaurant Pont vindt, zat vroeger Restaurant ’t Veerhuis. Dit vroegere restaurant leek in de verste verte niet op het eigentijdse Pont van nu, maar beiden vinden wel hun oorsprong in het veer wat vroeger hier vanuit Wessem overstak. Daar dankt Restaurant Pont ook haar naam aan; de veerpont.

Vanaf 1844 was het veerpontje de enige mogelijkheid om over te steken tussen Wessem en Maasbracht. Eerst voor paarden en voetgangers, later ook voor auto’s. En die pont ging wanneer hij ging. Voor haast was geen plek. In 1904 opende het veerhuis zijn deuren en in de jaren daarna groeide het uit tot een levendige ontmoetingsplaats waar iedereen gezellig, onder het genot van een drankje een praatje maakte of een krantje las tot het tijd was om te gaan.

Het veer werd in 1966 overbodig door de bouw van de Maasbrug, snelweg A2 en het veerhuis kwam in 2013 in handen van de huidige eigenaar. In 2014 werd toen Restaurant ’t Veerhuis geboren en dit veranderde in 2019 met een grote make-over in Restaurant Pont. Het nieuwe interieur was veel moderner, maar moest bovenal warmte en gezelligheid behouden. Een huiselijke ontmoetingsplek waar iedereen zich thuis voelt.

Restaurant Pont in zijn huidige vorm streeft er sinds die tijd naar weer de levendige ontmoetingsplaats te zijn waar mensen gezellig kunnen ontmoeten, onthaasten en ontspannen. In Pont staat tijd nemen nog altijd centraal. De tijd nemen voor de mooie gerechten, een goed glas wijn of een bijzonder biertje. Maar ook de tijd nemen voor en aandacht schenken aan het gezelschap aan tafel. Even de boel de boel laten en echt tot rust komen en genieten.

Tabloid dinerkaart

De menukrant van Restaurant Pont is gemaakt op tabloid formaat en van een steviger krantenpapier. Dit is een verwijzing naar het krantje wat je vroeger gezellig kon lezen als je zat te wachten op het veer. Toen las je in alle rust de nieuwsberichten door. Nu neem je lekker de tijd om te bladeren door de krant op zoek naar wat je het liefste zou willen eten en drinken.

Eigenaar van Restaurant Pont

Geboren en getogen te Wessem bracht Bram al als kleine jongen veel tijd door op het water. De bedrijvigheid op het terras aan de waterkant had een magische aantrekkingskracht. Als puber lag zijn baantje in de bediening op datzelfde terras dan ook voor de hand.

In de jaren daarna heeft Bram zich verdiept in de wereld van de gastronomie met bijzondere aandacht voor kwaliteitsproducten. En in 2013 ging zijn jongensdroom eindelijk in vervulling en werd hij zelf eigenaar van Restaurant ’t Veerhuis, nu Restaurant Pont.

“Je op je gemak en ontspannen voelen, omringd door vrienden of familie, in een sfeervolle omgeving. Dat het hier voelt als thuis. Daar hecht ik waarde aan.”

Naar menu

Tafel reserveren

Naar Bed & Breakfast