Ontmoetingsplek sinds 1904

Over Pont

Op de plek waar je nu Restaurant Pont vindt, zat vroeger Restaurant ’t Veerhuis. Dit vroegere restaurant leek in de verste verte niet op het eigentijdse Pont van nu, maar beide vinden wel hun oorsprong in het veer wat vroeger hier vanuit Wessem overstak. Daar dankt Restaurant Pont ook haar naam aan; de veerpont.

Vanaf 1844 was het veerpontje de enige mogelijkheid om over te steken tussen Wessem en Maasbracht. Eerst voor paarden en voetgangers, later ook voor auto’s. En die pont ging wanneer hij ging. Voor haast was geen plek. In 1904 opende het veerhuis zijn deuren en in de jaren daarna groeide het uit tot een levendige ontmoetingsplaats waar iedereen gezellig, onder het genot van een drankje een praatje maakte of een krantje las tot het tijd was om te gaan.

Het veer werd in 1966 overbodig door de bouw van de Maasbrug (A2 snelweg) en het veerhuis kwam in 2013 in handen van de huidige eigenaar. In 2014 werd toen Restaurant ’t Veerhuis geboren en dit veranderde in 2019 met een grote make-over in Restaurant Pont. Het nieuwe interieur was veel moderner, maar moest bovenal warmte en gezelligheid behouden. Een huiselijke ontmoetingsplek waar iedereen zich thuis voelt.

Restaurant Pont in zijn huidige vorm streeft er sinds die tijd naar weer de levendige ontmoetingsplaats te zijn waar mensen gezellig kunnen ontmoeten, onthaasten en ontspannen. In Pont staat tijd nemen nog altijd centraal. De tijd nemen voor de mooie gerechten, een goed glas wijn of een bijzonder biertje. Maar ook de tijd nemen voor en aandacht schenken aan het gezelschap aan tafel. Even de boel de boel laten en echt tot rust komen en genieten.

Tabloid dinerkaart

De menukrant van Restaurant Pont is gemaakt op tabloid formaat en van een steviger krantenpapier. Dit is een verwijzing naar het krantje wat je vroeger gezellig kon lezen als je zat te wachten op het veer. Toen las je in alle rust de nieuwsberichten door. Nu neem je lekker de tijd om te bladeren door de krant op zoek naar wat je het liefste zou willen eten en drinken.

Eigenaar van Restaurant Pont

Geboren en getogen te Wessem bracht Bram al als kleine jongen veel tijd door op het water. De bedrijvigheid op het terras aan de waterkant had een magische aantrekkingskracht. Als puber lag zijn baantje in de bediening op datzelfde terras dan ook voor de hand.

In de jaren daarna heeft Bram zich verdiept in de wereld van de gastronomie met bijzondere aandacht voor kwaliteitsproducten. In 2013 ging zijn jongensdroom eindelijk in vervulling en werd hij zelf eigenaar van Restaurant ’t Veerhuis, nu Restaurant Pont.

“Je op je gemak en ontspannen voelen, omringd door vrienden of familie, in een sfeervolle omgeving. Dat het hier voelt als thuis. Daar hecht ik waarde aan.”

Wat vinden anderen van Restaurant Pont?

Dat lees hieronder je in onze Google reviews!

Zelf ook een review plaatsen? Dat kan!

Jac Voorbraak
Jac Voorbraak
29 Januari 2024
Prima restaurant om te lunchen of te dineren
Christoph Cnockaert
Christoph Cnockaert
28 Januari 2024
Lekkere verrassingsmenu aan zeer correcte prijzen. Leuke, gezellige vibe in het restaurant met jong en vriendelijk personeel. Aanrader!
Mandy Op het Veld
Mandy Op het Veld
28 Januari 2024
IVN Stein
IVN Stein
22 Januari 2024
Fijne hartelijke spontane bediening! Het eten is voortreffelijk en de prijzen zijn zeker te doen! De ambiance/sfeer in het restaurant zijn huiskamer-gezellig!
Michael Ridder
Michael Ridder
21 Januari 2024
Excellent service, good food and reasonable pricing.
Petra Smith
Petra Smith
21 Januari 2024
Even lunchen onderweg van Limburg naar Noord-Holland,, aangenaam verrast. Heerlijk verzorgde en smakelijke lunch, warme ambiance en vlotte mannen in de bediening. 👌🏼
Margot Meijer
Margot Meijer
21 Januari 2024
Een heel fijn restaurant. Prachtige aankleding, heerlijk eten, gastvrije en lieve mensen!
Tonnie Janssen
Tonnie Janssen
21 Januari 2024
Mathilda Knoben
Mathilda Knoben
16 Januari 2024
Matthieu Hilckmann
Matthieu Hilckmann
12 Januari 2024
We hadden het 5 gangen verrassingsmenu en ieder gerecht was perfect. En dat zeg ik niet snel.

Naar menu

Tafel reserveren

Naar Bed & Breakfast