Wijn-Spijs avond met Weinakademiker Cecile

Wijn-spijs avond met Weinakademiker Cecile

Op 21 maart 2025 is onze allereerste wijn-spijs avond onder leiding van Weinakademiker Cecile Lormans-Giebels. Voor wijn is in Pont altijd al een belangrijke rol weggelegd. De mooie gerechten van onze chef komen namelijk nóg beter uit met de perfect passende wijn. Je kunt je uiteraard laten voorlichten door onze gastheren en gastvrouwen, of een kijkje nemen bij de geadviseerde wijnen op de kaart. Maar zou het niet veel leuker zijn om zelf precies te weten welk gerecht met welke wijn het beste samen gaat? Kennis die je altijd en overal kunt gebruiken om de best passende wijn te vinden op de kaart of je eigen wijnarrangement te maken bij je kerstmenu of verjaardagsdiner.

Tijdens onze wijn-spijs avond ga je vanalles leren over de wijnen die we die avond schenken. Pont zou Pont niet zijn als we daar geen fantastisch menu bij hebben!

Wat krijg je op de wijn-spijs avond?

Op de wijn-spijs avond serveren we een 5-gangen verrassingsmenu. Daarbij krijg je dus een wijnarrangement met voor elk gerecht een passende wijn.

Tijdens deze speciale avond zal Weinakademiker Cecile aanwezig zijn om vanalles te vertellen over de wijnen die je te proeven krijgt. Wil je nóg meer weten? Er is ook alle ruimte om onze Weinakademiker de oren van het hoofd te vragen! Cecile vindt het alleen maar leuk om haar kennis te delen met enthousiaste wijnliefhebbers. 

Wie is Cecile Lormans-Giebels?

Cecile is een geboren en getogen bourgondiër met een liefde voor wijn en koken. Mooie gerechten waarderen en passende wijnen drinken zijn haar (bijna) met de paplepel ingegoten.

Hoewel ze de gastronomie lange tijd als hobby is blijven zien en een heel andere studie is gaan doen en les is gaan geven, bleef het toch kriebelen. Ze deed in de loop van de jaren steeds wijncursussen en uiteindelijk volgde ze ook de Vinologenopleiding aan de Wijnacademie (ja dat bestaat!).

Toen ze na enige tijd de wijnkriebels niet meer kon negeren is in 2019 haar huidige bedrijf van de grond gekomen.

Als kers op de taart van haar wijnkennis heeft ze uiteindelijk de stap genomen om de opleiding tot Weinakademiker te volgen. Een belangrijke titel in de wereld van de wijnkenners! Nu mag ze als docent elke dag doen wat ze het liefste doet. Andere mensen vertellen over wijnen en enthousiasmeren over wijn en wijn-spijscombinaties. Dat is dan ook precies wat Cecile die avond bij ons komt doen. En jij kan erbij zijn!

 

Wat is een Weinakademiker?

De titel Weinakademiker (WA) is buiten de wereld van de wijn niet zo bekend. Maar wie meer weet van wijnen, wijnkennis en wijncursussen weet dat het een felbegeerde titel is onder de wijnprofessionals en dat je jezelf ook niet zomaar Weinakademiker mag noemen!

Om jezelf Weinakademiker te mogen noemen moet je eerst de internationale wijnopleiding WSET niveau 4 volgen (Diploma in Wines and Spirits). Na de opleiding schrijf je een thesis die je verdedigt voor een examencommissie. Als je dat allemaal haalt mag je jezelf Weinakademiker noemen. De thesis van Cecile, hoe kan het ook anders, ging over Limburgse wijnen!

Inmiddels zijn er in de BeNeLux een 74-tal Weinakademiker, waar Cecile er dus één van is!

Wat kost het wijn-spijs arrangement?

Het 5-gangen diner kost 89.5. Dit is een prachtig 5-gangen diner zoals je van onze chef kent  en is inclusief een amuse en aperitief drankje

Ter begeleiding van het 5-gangen diner is er deze avond natuurlijk een wijnarrangement! Het draait tenslotte om de wijn-spijs combinatie. Het wijnarrangement kost 40.0 en bevat de wijnen die Cecile bij het 5-gangendiner heeft uitgezocht. 

Eventueel is er ook een “BOB”arrangement mogelijk.

Schrijf je in!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van speciale avonden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

We zorgen ervoor dat onze nieuwsbrief-leden alles nét een tikje eerder weten.

Volg ons!

Om te weten wat er speelt kun je ook onze socials volgen.

Reserveren?

In ons online reserveersysteem kies je het juiste “ticket” of je gaat naar de juiste datum om te je reserveren.*

*Let wel even op of je eventuele aanvullende gegevens (zoals allergieën of menukeuzes) moet toevoegen aan het opmerkingveld.

Reserveren met meer dan 8 personen kan alleen telefonisch.