Wijn-Spijs avond met Weinakademiker Cecile

Wijn-spijs avond met Weinakademiker Cecile

Er staat op 16 januari 2026 weer een nieuwe wijn-spijs avond onder leiding van Weinakademiker Cecile Lormans-Giebels op de agenda.

Voor wijn is in Pont altijd al een belangrijke rol weggelegd. Omdat ingrediënten en gerechten nóg beter tot hun recht komen met de juiste passende wijn, voorzien we elk gerecht op onze menukaart al van een advieswijn en adviseren onze gastheren en gastvrouwen aan tafel ook met alle liefde over onze wijnen. Maar hoe leuk is het als je zelf die kennis in huis hebt?! Als je zelf je diner kunt matchen met de beste wijn. Of je nou uit eten gaat of dat je zelf thuis een diner organiseert voor familie of vrienden. De wijnkennis die Cecile met jullie gaat delen op deze speciale avond kun je overal en altijd gebruiken om de best passende wijn te vinden.

Wat krijg je op de wijn-spijs avond?

Op onze wijn-spijs proeverij avond serveren we een 4-gangen verrassingsmenu bestaande uit een voorgerecht, twee tussengerechten en een hoofdgerecht met wijnarrangement. Er zit niet standaard een dessert bij de proeverij. Het is op de avond zelf uiteraard wel mogelijk om een zoet dessert, kaas of koffie met friandises te bestellen na het diner. 

Tijdens onze wijn-spijs avond zal Weinakademiker Cecile aanwezig zijn om van alles te vertellen over de wijnen die je te proeven krijgt en de combinatie van smaken. Wil je nóg meer weten? Er is ook alle ruimte om onze Weinakademiker de oren van het hoofd te vragen! Cecile vindt het alleen maar leuk om haar kennis te delen met enthousiaste wijnliefhebbers. 

Wie is Cecile Lormans-Giebels?

Cecile is een geboren en getogen bourgondiër met een liefde voor wijn en koken. Mooie gerechten waarderen en passende wijnen drinken zijn haar (bijna) met de paplepel ingegoten.

Hoewel ze de gastronomie lange tijd als hobby is blijven zien en een heel andere studie is gaan doen en les is gaan geven, bleef het toch kriebelen. Ze deed in de loop van de jaren steeds wijncursussen en uiteindelijk volgde ze ook de Vinologenopleiding aan de Wijnacademie (ja dat bestaat!).

Toen ze na enige tijd de wijnkriebels niet meer kon negeren is in 2019 haar huidige bedrijf van de grond gekomen.

Als kers op de taart van haar wijnkennis heeft ze uiteindelijk de stap genomen om de opleiding tot Weinakademiker te volgen. Een belangrijke titel in de wereld van de wijnkenners. Nu mag ze als docent elke dag doen wat ze het liefste doet. Andere mensen vertellen over wijnen en enthousiasmeren over wijn en wijn-spijscombinaties. Dat is dan ook precies wat Cecile die avond bij ons komt doen.  

Wat is een Weinakademiker?

De titel Weinakademiker (WA) is buiten de wereld van de wijn niet zo bekend. Maar wie meer weet van wijnen, wijnkennis en wijncursussen weet dat het een felbegeerde titel is onder de wijnprofessionals en dat je jezelf ook niet zomaar Weinakademiker mag noemen!

Om jezelf Weinakademiker te mogen noemen moet je eerst de internationale wijnopleiding WSET niveau 4 volgen (Diploma in Wines and Spirits). Na de opleiding schrijf je een thesis die je verdedigt voor een examencommissie. Als je dat allemaal haalt mag je jezelf Weinakademiker noemen. De thesis van Cecile, hoe kan het ook anders, ging over Limburgse wijnen!

Inmiddels zijn er in de BeNeLux een 74-tal Weinakademiker, waar Cecile er dus één van is!

Wat kost het wijn-spijs arrangement?

Het 4-gangendiner kost 89.5 en is speciaal voor deze avond samengesteld door onze chef. Bij dit bedrag zitten de wijnen van het proeverij-arrangement inbegrepen. Het diner is inclusief amuse en brood, maar exclusief dessert. Het is wel mogelijk op de avond zelf nog een dessert of kaasplankje te bestellen met eventueel een mooie dessertwijn. 

Schrijf je in!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van speciale avonden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

We zorgen ervoor dat onze nieuwsbrief-leden alles nét een tikje eerder weten.

Volg ons!

Om te weten wat er speelt kun je ook onze socials volgen.

Reserveren?

In ons online reserveersysteem kies je het juiste “ticket” of je gaat naar de juiste datum om te je reserveren.*

*Let wel even op of je eventuele aanvullende gegevens (zoals allergieën of menukeuzes) moet toevoegen aan het opmerkingveld.

Reserveren met meer dan 8 personen kan alleen telefonisch.